Esthetische tandheelkunde - Mijn tand tandarts hengelo

Esthetische tandheelkunde

Een glimlach kan het ijs breken. Het bepaalt de eerste indruk. Maar helaas heeft niet iedereen de tanden die ze graag zouden willen hebben. Soms staan tanden een beetje scheef, zijn verkleurd of hebben een kleine beschadiging. Wij bieden esthetische hulp zodat u zorgeloos kunt glimlachen en trots uw tanden kunt laten zien. In een persoonlijk gesprek bekijken we welke oplossing het beste bij u past en welk resultaat u graag wilt bereiken.

Als het een plek in het voortandgebied betreft, zoals tanden met afgebroken hoeken of openingen tussen de voortanden, is behandeling met zogenaamd Facing geschikt. Als er ‘maar’ een klein gaatje gevuld moet worden, raden we het tandkleurige composietmateriaal aan. Bij grotere defecten zoals gevolgen van cariës, verkeerde uitlijning, breuken of ontbrekende tanden, zijn volledig keramische kronen of bruggen een oplossing. Wenst u wittere tanden? Dan zou u kunnen overwegen om te bleken. Om uzelf te beschermen tegen tandbederf en parodontitis, raden wij een regelmatige professionele gebitsreiniging aan.

Vullingen in het zichtbare gebied mogen niet opvallen. Daarom gebruiken we onder andere het tandkleurige composiet vulmateriaal.

Volledig keramische kronen, bruggen en facings zijn nu standaard bij tandheelkundige restauraties. Ze kopiëren perfect de natuurlijke esthetiek van de tanden en het tandvlees. Een groot voordeel is ook al is het niet meer helemaal uw eigen tand, het ziet er niet kunstmatig uit. Omdat de kleur- en lichtbrekingseigenschappen van het keramische materiaal overeenkomen met die van natuurlijk tandglazuur, kan het kleurverloop zelfs worden aangepast aan de tanden ernaast. Deze oplossing ziet er niet alleen goed uit, maar is ook functioneel. Keramiek is steviger dan het vullingsmateriaal, het is geschikt voor mensen met gebitslijtage door tandenknarsen of allergieën. U heeft daarnaast minder snel last bij koud en warm. In onze praktijk worden de aangetaste tanden eerst geslepen en worden er afdrukken gemaakt. Totdat de afgewerkte kronen geplaatst kunnen worden, maken wij u een tijdelijk gemaakt noodverziening. Na een tot twee weken worden de nieuwe kronen geplaatst. Die behandeling verloopt pijnloos.

Comments are closed.